2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

HAYDARPAŞA LİSESİ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT İŞLEMLERİ

Okulumuzu kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz, aramıza hoş geldiniz.

Kayıt işlemleri için online bilgi formunu doldurmanız gerekmektedir. İlgili forma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bu formu ivedilikle doldurmanız önemlidir.

Kayıt için gerekli belgeler

·         Öğrencilerin yasal velisi anne veya babadır. Bu nedenle öğrencilerin bütün iş ve işlemleri velisi (anne, baba veya yasal temsilcisi) tarafından takip edilir

·         Yüzdelik dilimi de içeren LGS sonuç belgesi

• Veli ve öğrencinin kimlik fotokopisi
  • 5 top A4 fotokopi kâğıdı
  • 10 adet tahta kalemi(farklı renklerde olabilir)
  • Varsa Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazanan adayların sonuç belgesi örneği
  • Bitirdiği ortaokulda burs alan öğrenciler ise bitirdiği ortaokuldan burs aldığına dair resmi yazıyı kayıt işlemi yapılırken müdürlüğümüze teslim edecektir

Kayıt işlemleri 21-25 Ağustos 2023  tarihlerinde 08.30-18.15 saatleri arasında, şu anda bulunduğumuz Altunizade Mahallesi,Okul Çıkmazı Sokakta yer alan okul binamızda yüz yüze ve randevulu olarak yapılacaktır.

Kayıt işlemlerinde kendisini tanımayı önemsediğimiz için öğrencimizin bulunması özellikle önemlidir.

Bu tarihlerden önce okula gelmenize veya herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.

YOĞUNLUK YAŞANMAMASI İÇİN KİŞİYE ÖZEL RANDEVU SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Kayıt tarihlerine ve saatlerine uymanızı önemle rica ederiz.

Kayıt tarihlerinde servis sorumluları okulumuzda hazır bulunacaktır. İsteyen öğrenciler ve velilerimiz okul servisi kayıt işlemlerini yapabilecektir.

Kayıt tarihlerinde, okulumuz öğrenci kıyafetleriyle ilgili bilgi alabilirsiniz

Kayıt randevusuna geçerli mazeretleri nedeniyle gelemeyen veli ve öğrencilerimiz okul açılmadan işlemlerini tamamlamalıdır.

HAZIRLIK ATLAMA SINAVI

Okulun açıldığı ilk hafta içerisinde yapılacaktır. Bu yüzden hazırlık atlama sınavına girmek isteyen öğrencilerin velileri, dilekçelerini kayıt sırasında okula vermeleri gerekmektedir. Hazırlık atlama sınavı dilekçesini kayıt sırasında temin edilebilirsiniz.

Hazırlık sınıfı öğrencilerine ayrıca sınıflarda dengeli bir dağılımı sağlamak amacıyla ,tüm öğrencilerin katılacağı seviye belirleme sınavı yapılacaktır. Bu sınav da okulun açıldığı ilk hafta içerisinde yapılacaktır. Öğrencilerimizin şu an bulundukları sınıflar, geçici sınıflarıdır.

PANSİYON İŞ VE İŞLEMLERİ :

Paralı/Parasız yatılılık başvuruları 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında, öğrenci velisi tarafından aşağıdaki linkte yer alan belgeler doldurulup ıslak imzalı olarak  bizzat okul müdürlüğüne yapılacak olup, e-posta, faks vb. şeklindeki müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Parasız yatılı müracaatında bulunacakların aşağıda belirtilen belgeleri ilgili kurumlardan onaylatmaları gerekmektedir.

1-EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösteren Beyanname ,

2- Beyana esas olan velinin ve eşi çalışıyor ise, eşi ile birlikte bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, Muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2022 yılına ait 12 aylık toplam gelirini gösteren kurum onaylı belge (Veli çiftçi ise tarım müdürlüğünden alınacak yıllık gelir durumunun beyanını gösterir belge),

3-Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği,

Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır,

Pansiyon Başvuru Belgeleri İçin TIKLAYINIZ

Pansiyona Kesin Kayıt Hakkı Kazanıldığı Takdirde Ayrıca İstenecek Belgeler

1- Hastane Sağlık Raporu “Yatılı okumasına engel hastalığı yoktur ya da kronik hastalığı ve sürekli ilaç kullanımı var ise pansiyonda tek başına kalabilir’’  ibaresi taşımalıdır.

2- Diğer belgeler;

Çarşı İzni Dilekçesi