Bilim Buluşmaları: Prof. Dr. Utkan Demirci

Bilim Buluşmalarının İlkini Prof. Dr. Utkan Demirci ile gerçekleştirdik.

Lisans ve lise öğrencilerini bilim insanlarıyla buluşturan ve temel amacı gençlere ilham vermek olan TAF Network (tafnetwork.org) iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte bilim yolculuğuna ABD´de Stanford Üniversitesinde devam eden Prof. Dr. Utkan Demirci, Washington´dan telekonferans yöntemiyle öğrencilerimize seslendi. Sayın Demirci, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimine devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı Bursu ile gittiği ABD´de Michigan Üniversitesinde tamamladığı lisans eğitiminin ardından, Stanford Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını tamamlayıp, Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) tıp alanına geçerek devam ettiği çalışmalarını anlattı. Mühendislik, yönetim bilimleri ve tıp alanlarında gördüğü eğitimler ışığında devam ettiği çalışmalarını ve sonuçlanmış projelerinin bazılarını anlattı.

Harvard´da kurduğu laboratuvarda yürüttüğü çalışmalar sonucunda alınan bir patent ile İzmir´de kurulan bir biyoteknoloji firmasının geliştirdiği ürünün dünyanın her yerinde kliniklerde kullanıldığını anlattı.

Öğrencilerimize ilham vermesini umduğumuz konferansın sonunda Sn. Demirci bazı öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

YouTube üzerinden internette canlı olarak yayınlanan konferansı izlemek için tıklayın.

(07.11.2017)

Bilim Buluşmaları, Prof. Dr. Utkan Demirci - 07.11.2017Bilim Buluşmaları, Prof. Dr. Utkan Demirci - 07.11.2017

Yayın: 07.11.2017 - Güncelleme: 07.11.2017 20:30 - Görüntülenme: 1300