Bilim Buluşmaları: Sırrı Oğuz

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında başladığımız Bilim Buluşmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Bu sene gerçekleştireceğimiz Bilim Buluşmalarının ilkinde konuğumuz telekonferans yöntemiyle bağlandığımız NASA´da çalışmalarını sürdüren Sırrı Oğuz oldu. Öğrencilerimize ilham vermesini umduğumuz, çalışmalarına yurtdışında devam eden başarılı Türk bilim insanlarını konuk ettiğimiz ya da bağlandığımız etkinlik Bilim ve Teknoloji Kulübümüz ile Bilim Elçileri Derneği iş birliği ile düzenlenmektedir.

Sırrı Oğuz öğrencilerimize yürüttüğü projeleri, kariyerine yön verirken kararlarını nasıl aldığını, NASA´nın projelerini anlattı. Öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

- "Başarılı ülkelerin temel özelliği bilim kültürünün çok gelişmiş olmasıdır. Yalnızca üniversitelerde değil, liselerde, ilkokullarda bilim hakkında bilinç oluşmuştur."

Sırrı Oğuz kimdir?
Sinop´ta dünyaya gelen Sırrı Oğuz, 1987´de İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra ABD´ye giderek çeşitli şirketlerde birçok farklı projede mühendislik çalışmalarına katılmıştır. 2008 Yılından itibaren NASA´da piroteknik sistemler alanında çalışmalarına devam eden Oğuz, "Orion Projesi"nin piroteknik donanımlarının sorumlu mühendisidir.

Piroteknik: Roket teknolojileri ve savunma sanayisinde kullanılan patlama ile ilgili maddelerle çalışan alan (Örn: Savaş uçaklarındaki fırlatma koltukların tasarım ve üretimi)

(21.12.2018)

Bilim Buluşmaları, Sırrı Oğuz - 21.12.2018Bilim Buluşmaları, Sırrı Oğuz - 21.12.2018Bilim Buluşmaları, Sırrı Oğuz - 21.12.2018Bilim Buluşmaları, Sırrı Oğuz - 21.12.2018

Yayın: 30.12.2018 - Güncelleme: 30.12.2018 21:35 - Görüntülenme: 1246