T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

Ege Turu

3-6 Mayıs 2018 tarihleri arasında Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübü ile Türk Tarihi ve Medeniyeti Kulübü tarafından düzenlenen, Ege Bölgesi’ndeki tarihi, coğrafi, kültürel ve turistik mekânları keşfetmek için İzmir-Aydın-Denizli illerini kapsayan 2 gece 3 gündüz süreli gezimizi gerçekleştirdik.

Ülkemizin en büyük kentlerinden biri olarak canlı bir sosyal hayata sahip olan İzmir, hem merkezi hem de ilçeleri ile görülecek pek çok hazineye sahip. Her köşesinde farklı bir güzellik ve tarih barındıran İzmir’in merkezinde ünlü Saat Kulesi, Konak Meydanı, Kordon, Kızlarağası Han’ı görme fırsatı bulduk. İzmir Körfezi’nin en güzel manzaralarından birine sahip ve Ege’nin en ünlü tatil yerlerinden olan Çeşme’ de gezimizde gördüğümüz yerler arasında bulunuyordu. Zeytin bahçeleri arasında yeşilin ve mavinin buluşmasını izlediğimiz bölgede özellikle Alaçatı’nın tarihi sokakları gezimizin unutulmazları arasındaydı. Efes, İzmir’in dünyaca ünlü tarihi bölgelerinden bir tanesidir. Celsus Kütüphanesi gibi çarpıcı eserleri gördüğümüz Efes’te, aynı zamanda Meryem Ana Evi’ni de ziyaret ettik. İzmir´in Selçuk ilçesine bağlı Şirince, son yıllarda popülerliğini artıran Ege köyleri arasına girmeyi başardı. Köyün tepelerine kurulan ve kendisine özgün bir mimarisi olan Şirince evleri de oldukça meşhur. Eski Rum taş evleri ve kıvrılan taşlı yollarıyla Şirince bizi kendisine hayran bıraktı. Pamukkale Türkiye´nin en popüler turizm bölgeleri arasında ve doğal güzellikleri ve tarihi özellikleriyle Unesco Dünya Miras Listesi´nde yer alan bölgelerden birisidir. Pamukkale travertenleri, antik havuz, Hierapolis Antik Kenti, Karahayıt Kaplıcaları gezimiz sırasında gördüğümüz ve keyifli vakit geçirdiğimiz yerler arasındaydı.

(06.05.2018)

Alaçatı - İzmirAlaçatı- İzmirAlaçatı - İzmirÇeşme - İzmirEfes Antik Kenti - İzmir10-05-2018Hierapolis Antik Kenti - DenizliKarahayıt - DenizliMeryem Ana Evi - İzmirPamukkale - DenizliEge Saat Kulesi - İzmirŞirince - İzmirEfes Antik Kenti - İzmirİzmirİzmir

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.05.2018 - Güncelleme: 07.12.2018 08:30 - Görüntülenme: 933
  Beğen | 3  kişi beğendi