T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

İstanbul'un Fethinin 566. Yılı

"Eğer dünyada tek bir devlet olsaydı, başkenti mutlaka İstanbul olurdu." demiş Napoléon BONAPARTE (15.08.1769 - 5.05.1821)

Boğazıyla sadece denizleri değil, kıtaları da birbirine bağlayan İstanbul; sahip olduğu tarihi birikimi, işlek ticaret yollarıyla çevrili coğrafi konumu, binlerce yıllık kültürel mirası ve özellikle fetihten sonra medeniyete yön veren bir şehir olmasıyla; dünya kentleri arasında ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Her türlü kültürel, sanatsal, bilimsel ve iktisadî faaliyetleriyle Türkiye'nin adeta aynası ve lokomotifi olan İstanbul'umuzun; genç ve dinamik nüfusu, onu dünyanın en enerjik kentlerinden biri haline getirmektedir.  

Fethin 566. Yıldönümünde; zengin tarihî mirasımızla mayalanan yapısıyla, ayaklarımızı yere sağlam bastığımız bu şehri fethederek bizlere emanet eden, başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, bu uğurda mücadele veren "güzel ordunun" Mehmetçiklerine ve düşmana kaptırmamak üzere İstiklal Harbi sürecinde canlarını feda edenler başta olmak üzere tüm şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyor, ruhları şâd olsun diyoruz…

Bu maksatla okulumuzda, şehre ve tarihe vefamızı göstermek adına, 29 Mayıs Çarşamba günü, Tarih öğretmenimiz Ahmet TÜFEKÇİ nezaretinde bir program ve pano çalışması gerçekleştirilmiştir. Programımıza emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizle beraber, katılımcılara da çok teşekkür ediyoruz.
Ahmet TÜFEKÇİ

(29.05.2019)

İstanbulun Fethinin 566. Yılıİstanbulun Fethinin 566. Yılıİstanbulun Fethinin 566. Yılıİstanbulun Fethinin 566. Yılıİstanbulun Fethinin 566. Yılı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.06.2019 - Güncelleme: 13.06.2019 23:47 - Görüntülenme: 209
  Beğen | 0  kişi beğendi