İTÜ Rektör Yardımcısı Okulumuzda

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılarından olan Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu okulumuzdaydı.

Program Haydarpaşa Lisesinin son dört yılındaki mezunlarının tercih ettiği mühendislik alanları ile ilgili ayrıntılı bir istatistik sunularak başladı. Mezunlarımızın özellikle bazı alanlara yoğun ilgi gösterdiği görülürken bazı alanların ise çok az sayıda öğrencimiz tarafından değerlendirmeye alındığı görüldü. Bu sebeple öğrencilerimizin az bilinen alanları tanıması amaçlanarak bazı etkinlikler düzenlenmesinin yararı belirtildi.

İstanbul Teknik Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı görevini yürüten, aynı zamanda Tekstil Mühendisliği bölümü öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu tekstilin tarihi, tekstil mühendisliğinin çalışma ve araştırma alanları, akıllı tekstil gibi konularda öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Sorumluluk alanları arasında üniversitenin tanıtım birimi de olan Sn. Sadıkoğlu Haydarpaşa Lisesinin son yıllardaki başarı trendinin yükseldiğini belirtti ve İTÜ´ye en çok öğrenci yetiştiren liselerden birisi olduğumuzu hatırlattı.

Programı takip eden on birinci sınıf öğrencilerimiz az bilinen bir alan hakkında bilgi sahibi olma ve hocamıza soru sorma fırsatı buldu.

(16.01.2018)

Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu - 16.01.2018

Yayın: 16.01.2018 - Güncelleme: 16.01.2018 18:45 - Görüntülenme: 822