T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

Kariyer Günleri: Mühendislik

Öğrenci Meclisi ve Rejberlik Servisinin ortak çalışmasıyla Kariyer Günlerinin üçüncüsü ´Mühendislik´ Tanıtımı ile gerçekleştirildi.

MEF Üniversitesi’nden Yrd. Doç Dr. Serap KIRBIZ, Silikon Vadisinden User Guiding adlı şirketin Türkiye başlangıcını (start up) yöneten Yüksek Mühendis F. Nur KILIÇLI ve Vestel’in genç yönetici adaylarından (MT) Utku Alkan ÖRNEKLİ  okulumuzdaydı. Çok verimli ve keyifli geçtiğini düşündüğümüz panelimizde mühendislikle ilgili birçok soruya yanıt bulduk. Birbirinden değerli konuklarımıza samimi ve sıcak sohbetleri için teşekkür ediyoruz.

Yrd. Doç Dr. Serap KIRBIZ: Matematik veya Fizik Mühendisliği gibi bölümlerden korkmaya gerek yok. İyi ortalama ve ingilizce ile mezun olduktan sonra istediğiniz diğer mühendislik alanlarında  rahatlıkla uzmanlaşmaya devam edebilirsiniz. Ben de İTÜ Matematik Mühendisliği’ni okuduktan sonra Yüksek Lisansı İTÜ Bilgisayar Mühendisliği’nde ve doktora mı da yine İTÜ Telekomünikasyon Mühendisliği’nde tamamladım.

Yüksek Mühendis F. Nur KILIÇLI: Mühendislik sadece erkek mesleği değildir. Türkiye’de kadın mühendisler için bolca fırsatlar olduğunu devamlı olarak gözlemliyorum. Ben yeni bir şeyler üretmeninin daha fazla olacağını düşündüğüm için Tıp yerine Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni seçtim. Bölümümü sevdiğim için de yine aynı yerde Yüksek Lisans yaptım.

Utku Alkan ÖRNEKLİ: Lise’den mezun olurken Mühendisliğin bana uygun olduğuna karar verdim.  İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği’ni seçtim. Okurken ve ilk iki iş deneyimimde Mühendislik alanının aslında bana uygun olmadığını fark ettim. Bahçeşehir Üniversitesi’nde Master yaparak farklı bir çalışma alanına geçtim. Prestijli üniversite mi yoksa bölüm mü? Sorusuna benim cevabım bölüm konusunda kararsızlar için prestijli üniversite. Çünkü bu ortamlar kişiye aynı zamanda iyi birer network ortamı sağlar.

 

Esin, Mert, Efsane ´19, Verda ´20

(22.02.2018)

 

Kariyer Günleri - MühendislikKariyer Günleri - MühendislikKariyer Günleri - MühendislikKariyer Günleri - MühendislikKariyer Günleri - MühendislikKariyer Günleri - Mühendislik

      

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.02.2018 - Güncelleme: 24.02.2018 21:15 - Görüntülenme: 664
  Beğen | 10  kişi beğendi