T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

Mezun Paneli

2018 Üniversite sınavında üstün başarı gösterenlerden 9 mezunumuz ile konferans salonunda bir panel gerçekleştirdik.

Rehberlik Servisi koordinatörlüğünde son sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Ceren Sare Reis ve Kadircan Yıldız yaptı. 

Karahan Sarıtaş (HL´81)(Boğaziçi Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği): "Sınavdan sonra yapmak istediklerimin bir listesini yaptım. İzlemek istediğim filmler gibi. O günün geleceğini bekleyerek kendimi motive ettim."

Pervin Ünaltay (HL´81)(Marmara Üniversitesi, Tıp Fakültesi): "Ben en iyi sınav sonucumu gerçek sınavda yaptım. Deneme sınavlarında Türkçe testi netlerim beklediğim gibi değildi, bunu tespit ederek yapamadıklarım üzerinden kendimi tamamlamaya çalıştım."

Batuhan Sarıtaş (HL´81)(Boğaziçi Üniversitesi, Endüsti Mühendisliği): "Uyguladığım çalışma programının iki-üç haftada bir gözden geçirilmesi gerekiyordu. O yüzden sabit bir çalışma programına bağlı kalmadım."

Aylin Aslan (HL´81)(İTÜ, Makine Mühendisliği): "Puanıma yazık olmasın diye istemediğim bir bölüme gitmedim. Derecem iyi olmasına rağman İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü tercih ettim."

Şevval Karataş (HL´81)(İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi): "Sınav hazırlık sürecinde ´Sınavdan iyi bir sonuç alayım, mesleği sonra seçerim´ düşüncesindeydim. Tercih dönemi benim için zorlu geçti. Sağlıklı bir karar vermem için kısa bir süreydi. Bölüm seçimine, meslek tanımaya daha önceden başlamanız faydalı olur."

Hüseyin Sorkun (HL´81)(İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi): "Ben Haydarpaşa Lisesine ara sınıfta geldim. Geldiğim için çok mutluyum. Her şeyden önce çok büyük ve köklü bir okula sahibiz. Üniversite hazırlık sürecine burada katılmış olmaktan dolayı başarımın arttığına inanıyorum."

Ahmet Cumali Karaçor (HL´81)(İTÜ, Uçak Mühendisliği): "Hem ders çalıştım hem de arkadaşlarımla vakit geçirdim. İkisini bir arada yürütebilirsiniz."

Furkan Tok (HL´81)(İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi): "9 ve 10. sınıf ortalamalarım yüksek değildi. Buna rağmen düzenli çalışmayı hep sürdürdüm. Beklentimin üzerinde bir başarı elde ettim."

Fatih Enes Doğan (HL´81)(İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Tıp Fakültesi): "Panik olup konulara dağılmaktansa bir konuyu tam ve öğrendiğinizi hissederek çalışın. Deneme sınavlarını yaptıkça insan heyecanını kontrol etmeyi öğreniyor."

(05.12.2018)

Mezun Paneli - 05.12.2018Mezun Paneli - 05.12.2018Mezun Paneli - 05.12.2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2018 - Güncelleme: 05.12.2018 20:10 - Görüntülenme: 842
  Beğen | 7  kişi beğendi