T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

Kızılay ve Kan Bağışı,Yeşilay,Sosyal Yardımlaşma Kulübü

Sosyal Yardımlaşma Kulübü

Haydarpaşa Lisesi Sosyal Sorumluluk Kulübü sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Okulumuzdaki yardımlaşma ruhunun temelini oluşturan kulüp aracılığıyla okulumuz, akademik başarısının yanında, toplumsal bilincin ve topluma karşı sorumluluklarının farkında ve takım çalışması yapabilen öğrenciler yetiştirmektedir. Kulüp, okulumuz öğrencilerinin yaşadıkları hayatın dışında başka hayatların da olduğuna dair farkındalık kazanmasına yardım eder ve toplumsal duyarlılıklarını geliştirme olanağında bulunur.  

Kulübün geleneksel hale gelen etkinliği Dayanışma Dükkanında öğrencilerimiz kendi kitaplarını kulüp öğrencilerine vermekte, belirlenen günlerde bu kitaplar küçük ücretler karşılığında değiş tokuş edilmekte ve elde edilen gelir ile Anadolu´da bir köy okulu için okul öğretmeninin talep ettiği malzemeler temin edilerek okula ulaştırılmaktadır.

1.       Sosyal Yardımlaşma Kulübü olarak temel amacımız Haydarpaşa Lisesi öğrencileri olarak öğretim görevlilerimiz ve velilerimizin desteğiyle beraber kardeş okullarımıza, ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaktır, okulumuzda bilinç oluşturmaktır.   

Kulüp Instagram Sayfası: https://instagram.com/hlsosyalsorumluluk?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

 

Kulüp çalışmalarından bazıları:

a.     Öğrencilerin de desteğiyle Cizre'deki kardeş okulumuza kaynak kitap yardımı yapıldı.

b.     Öğrencilerle beraber başlatılan kampanyayla beraber Cizre'deki öğrencilere 100 temel eser satın alınıp ulaştırıldı.

c.      Velilerimiz, idarecilerimiz ve öğrencilerimizden toplanan yardımların Kahramanmaraş'taki depremzede öğrencilere ulaştırıldı

d.    Edebiyat öğretmenlerimiz Sayın Hicran Avcı ve SAyın Dr. Mustafa Kuğu 24 Nisan Pazartesi günü Kahramanmaraş' taki Şehit İlhan Güleç Anadolu Lisesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.  

 

 18-07-202318-07-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.10.2017 - Güncelleme: 23.05.2024 12:59 - Görüntülenme: 1599
  Beğen | 10  kişi beğendi