YKS 2019 Tercih Zirvesi

Puanlar açıklanıyor, tercih listeleri oluşturuluyor. Hangi bölümler, hangi üniversiteler tercih edilmeli, tercih listesi nasıl oluşturulmalı?

Üniversite sınavına giren ve tercih sürecini yaşayan mezunlarımıza yönelik düzenlenen Kariyer Zirvesi etkinliğimiz başarıyla tamamlandı. Eğitimci Turgay Polat yaptığı sunumla öğrencilerimizin tercihlerinde dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekti:

- Tercihler yapılırken bölümler bugüne göre mi, mezun olunacak yıla göre mi tercih edilmeli?

- Tercih edilecek üniversitede nelere dikkat edilmeli?

Programın ikinci bölümünde okulumuz rehber öğretmenlerinden Zeynel Ünver YKS 2019 hakkında bir değerlendirme yaptı. Bölümlerin tercih edilme durumuna göre yıllar içerisindeki puan değişimlerini örneklerle açıkladı. Yüksek Öğretim Kurumunun öğrencilere tercih süresinde ihtiyaç duydukları bütün verileri sunduğu "YÖK Atlas" sistemindeki yenilikleri açıkladı. Öğrenci ve velilerinin sorularına yanıt verdi.

Etkinliğin son kısmında ise önceki yılların mezunları ile 2019 mezunları bir araya geldi. Kimisi birinci sınıfta, kimisi son sınıfta olan, kimisi eğitimine bir devlet üniversitesinde, kimisi vakıf üniversitelerinde eğitim gören mezunlarımız yeni mezunlarımıza kendi üniversite deneyimlerini aktardı ve tercih aşamasındaki kardeşlerine rehberlik yaptı.

Mezunlarımıza üniversite hayatlarında başarılar diliyoruz.

(19.07.2019)

Tercih Zirvesi - 19.07.2019

PROGRAM

19 Temmuz 2019 Cuma, Kültür Merkezi

09.30 – 10.30 21. Yüzyılda Tercih ve Kariyer: Turgay Polat, Eğitimci, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Danışmanı

10.30 – 11.00 Kahve Arası

11.00 – 11.45 Tercih İşlemleri: Zeynel Ünver, Rehber Öğretmen, Haydarpaşa Lisesi

- Kılavuzun Açıklanması

- Tercih Bildirimi Nasıl Yapılır?

- Bölüm mü, üniversite mi?

- Ve diğer tüm detaylar…

12.00 – 13.00 Tercih Yapacak Mezunlarla Okuyan ve Çalışanların Buluşması

- Sınıflarda veli ve öğrenciler mezunlarımızla görüşebilecektir.

Yayın: 16.07.2019 - Güncelleme: 19.07.2019 19:29 - Görüntülenme: 1746