T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÜSKÜDAR - Haydarpaşa Lisesi

Kütüphanecilik Kulübü

Kütüphanecilik ve Okuma Kulübü

Kütüphanecilik Kulübünün amacı öğrencilerimize okumayı sevdirmek, kütüphanemizin kitap varlığını zenginleştirmek amacıyla kampanyalar düzenlemek, kütüphanenin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için kütüphane memurunun bazı işlerinde kendisine yardımcı olmaktır.

Kütüphanede etüt çalışmasıKütüphanede etüt çalışmasıKütüphanede etüt çalışmasıKütüphanede etüt çalışmasıKütüphanede etüt çalışması

Kulüp Etkinlikleri

  • Haydarpaşa Sahaf Festivalindeyiz (23.11.2017)

  • Kütüphane Gezisi: Atatürk Kitaplığı, SALT (01.03.2017)

  • Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Akademisyen ve Öğrencileri ile Kütüphane Çalışmaları (08.12.2016)

         

    Okuma Kulübü, Haydarpaşa Lisesi öğrencilerinin birbirinden bağımsız oturumlarla bazı konular ve alanlar üzerinde yazılar ve kitaplar okuyacağı; daha sonrasında okudukları üzerinde koletkif fikir yürütecekleri, bilgi üretecekleri ve görüşlerini paylaşacakları etkinlikleri organize eder. Bazı oturumlar sadece öğrenciler arasında gerçekleşecek olup, bazı oturumlar ise alanında uzman kişiler ve akademisyenlerle gerçekleşecektir. Böylelikle Haydarpaşa Lisesi öğrencileri üst düzey bilgileri, yorumları ve incelemeleri işin ehli insanlardan direkt olarak öğrenebilecekler. 

    Oturumlar birbirinden bağımsızdır; bu prensip her öğrencinin ilgi alanının farklı olmasında yatar. Edebiyata ilgili bir öğrenci bir edebiyat kitabının tahlil edildiği oturuma katılmak isteyip başka oturumlara katılmak istemeyebilir, aynı şekilde siyaset teorisine ilgili bir öğrenci de siyaset teorisiyle ilgili bir kitabın tahlil edildiği bir oturuma katılmak ister. Böylelikle okuma kültürü öğrencilerin ilgi alanlarına göre olabildiğince özelleştirilmiş olur; bu da hem oturumların sayısını hem de öğrencilerin isteğini arttırır.

    Aşağıdaki belgede kulübümüzün misyonunu ve vizyonunu içeren manifestomuzu okuyabilirsiniz.

    >> Okuma Kulübü Manifestosu


    Beşinci Oturum, 18 Nisan 2019 Perşembe

     "İnsanın Anlam Arayışı" (Victor E. Frankl) Kitabı ve Kavramı Üzerine Her Şey; Kitap Tahlili, Beyin Fırtınası ve Hayatımızın Afişini Yapma...

    >>> 18 Nisan Oturumu fotoğrafları için tıklayın


    Dördüncü Oturum, 21 Şubat 2019 Perşembe

    Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Dr. Mustafa Kuğu tarafından yönetilen "Sokak Hayvanları" konulu oturum. 

    >>> 21 Şubat Oturumu fotoğrafları için tıklayın


    Üçüncü Oturum, 21 Aralık 2018 Cuma

    Okuma Kulübünün düzenlediği "Bi´Kahve Arası" oturumu; "Suç İşleyen İnsanlar Hapishanelerde Rehabilite Edilebiliyor mu?", "Suç İşlemek Bir ´Dürtü´ müdür?", "Vandalizm Nedir? Vandalizm Uygulayan İnsanlar Nasıl Bir Geçmişten Geliyorlar?", "Devlet Politikaları Suç İşlemeyi Engelleyici Nitelikte mi?", "Grup Psikolojisi Bireyi Ne Kadar ve Nasıl Etkiler?", "Distopya Nedir?" ve "Kötülüğü Seçemeyen İnsana İyi Denilebilir mi? Eğer Denilebilirse: O Halde Toplum Hayatında Kötülüklere Yer Var mı?" gibi konu başlıklarını kapsıyor. 

    >>> 21 Aralık Oturumu fotoğrafları için tıklayın


    İkinci Oturum, 1 Kasım 2018 Perşembe

    Okuma Kulübünün düzenlediği "Bi´Kahve Arası" oturumu; "Medeniyetimizi Geliştirdik; Peki Mutlu muyuz?", "Medeniyetten mi Mutluluk Doğar, Mutluluktan  mı Medeniyet?", "Teknolojik İlerlemeler İnsan Yaşamına Nasıl Etki Ediyor?", "Modern İnsan Neden Bu Halde?",  "Modern Dünyada İnsanın Hiç Alışkın Olmadığı ´Hız Problemi´ Nedir?", "Singularity (Tekillik) ve Transhümanizm Kavramlarını İçeren Bir Gelecek Nasıl Olacak?" ve "Mutlu Olmak Zorunda mıyız?" gibi konu başlıklarını kapsıyor.


    Birinci Oturum, 9 Ekim 2018 Salı

     Kahveler bizden, fikirler sizden! 9 Ekim´de gerçekleştirilen bu oturumda öğrencilerimiz "Özgür irademiz var mı; yoksa bir yanılsamadan mı ibaret?", "Beynimizin karar mekanizması nasıl işliyor?", "Determinizm görüşü hala geçerli mi?" gibi sorular üzerinde fikir yürüttü ve görüşlerini paylaştı.

    Birinci oturumdan fotoğraflar için tıklayın.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.10.2017 - Güncelleme: 23.05.2024 12:07 - Görüntülenme: 1395
  Beğen | 3  kişi beğendi